Waarom zijn de verpakkingen van PaperWise zo revolutionair? • unwaste.
Waarom zijn de verpakkingen van PaperWise zo revolutionair?

Ik moet iets bekennen. Ik ben een groot fan van creatieve en revolutionaire inzichten, al helemaal als ze een groot impact hebben op de wereld. Uiteraard zijn alle kleine duurzame ideeën, zoals bamboe rietjes, ook revolutionair. Deze zijn gelukkig al door heel wat restaurants en strandtenten opgepakt. Toch verdienen de ideeën die de meeste impact maken op onze wereld naar mijn mening een prijs. PaperWise is daar één van. We willen je graag iets meer vertellen over PaperWise, aangezien we trots zijn dat onze verpakkingen duurzaam zijn en omdat we Paperwise zo’n geweldig concept vinden en dat graag delen met iedereen.

Waar komen jouw verpakkingen vandaan?

Heb jij je weleens bedacht waar de verpakkingen van jouw take-away eten vandaan is gekomen? Of het karton van de schoenen die je onlangs aangeschaft hebt? De wereld van papier en verpakkingen kan nog veel veranderen, maar PaperWise wijst hierbij anderen de goede weg. PaperWise maakt duurzaam papier en karton van landbouwafval dat niet meer wordt gebruikt. “Het meeste landbouwafval van voedselgewassen zoals graan, koren, tarwe, rijst, al dat soort gewassen bevat ongeveer 20% voedsel, en de rest is afval en niet geschikt voor menselijke of dierlijke consumptie,”  aldus Peter Rosmalen, oprichter van PaperWise. “Honderd jaar geleden werd er al papier gemaakt van landbouwafval en dat hebben wij nu nieuw leven ingeblazen.” Heel erg sociaal verantwoord papier en karton, dus! De milieu impact van PaperWise ligt 47% lager dan van papier van bomen en 29% lager dan van recycled papier. 

paperwise_unwaste

Peters revolutionaire idee

Onder het motto: “als ik niet verander, waarom jij dan wel”, begon Peter zijn zoektocht naar fabrieken die voor hem landbouwafval wilden opwaarderen tot hoogwaardig papier en karton. “We kunnen niet accepteren dat landbouwafval boordevol cellulose zomaar wordt verbrand. Zonde! Waardevolle grondstoffen gaan verloren, CO2 komt onnodig vrij en er ontstaat milieuvervuiling naar bodem en lucht,” aldus Peter.

We zijn als groeiende duurzame startup blij dat we PaperWise kunnen gebruiken voor al onze verpakkingen en hierbij een stukje meedragen aan een groenere toekomst. Co-founder Bart zegt: “Wij zijn heel blij dat we met PaperWise een klein stukje kunnen bijdragen aan een toekomst met duurzame verpakkingen. Voor ons is een belangrijke waarde dat alles wat we doen zo duurzaam mogelijk gebeurd,” aldus Bart. 

Founder van Unwaste, Noor Buur, zegt hierover: “Voor mij is duurzaamheid geen optie meer, het is een must. We werken vanuit een optimisme om altijd de dingen beter te willen doen dan dat we ze nu doen. Ik heb twee mooie kleine kinderen en voor mij is duurzaamheid de enige manier om ze op te brengen. We moeten beter voor de wereld zorgen dan dat we nu doen. Eigenlijk kunnen we niet anders, elke keuze die we maken moet een duurzame zijn. En we moeten naar do-good, we moeten beter met elkaar.” 

 

Het huidige systeem is uitputtend

Het huidige systeem waarin de wereld werkt is volgens Peter niet meer houdbaar. Grondstoffen raken op, de biodiversiteit neemt af, de milieuvervuiling neemt toe, het klimaat verandert en meer dan drie miljard mensen leven onder de armoedegrens met een inkomen van minder dan $ 5,50 (€ 4,85) per dag, waarvan meer dan 750 miljoen mensen leven van minder dan $ 1,90 (€ 1,65) per dag (bron: Wereldbank, Piecing Together the Poverty Puzzle 2018). PaperWise wil een positieve bijdrage leveren aan een betere wereld door aandacht te besteden aan sociale en milieuaspecten. Daarbij dienen de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties als hun kompas om de richting aan te geven. 

Spread the knowledge!  Laten we samen een duurzame toekomst creëren. Doe je mee?

Wil jij na het lezen van deze tips gelijk een duurzame stap zetten in persoonlijke verzorging? Check dan eens onze hand & body bars, vloeibare zepen en hygiënische handspray. Creëer een duurzaam leven!

Mijn naam is Celina en één van mijn passies is duurzaamheid. Voor Unwaste hou ik mij bezig met de content creatie van de social media-pagina’s. Ook deel ik op regelmatige basis mijn ideeën over duurzaamheid in verschillende blogs op de website. Ik hoop jullie hiermee te inspireren en hopelijk bewuster te maken over een duurzame(re) levensstijl!