Unwaste producten zijn gemaakt met circulaire grondstoffen

Wat zijn circulaire grondstoffen?

Circulaire grondstoffen zijn grondstoffen die herbruikbaar hernieuwbaar zijn. Unwaste maakt producten met circulaire grondstoffen. Dit betekent dat er herbruikbare grondstoffen worden ingezet bij het maken van onze producten. Herbruikbare grondstoffen zijn grondstoffen die na gebruik een nieuw leven kunnen krijgen door het te opnieuw te gebruiken en te verwerken tot iets nieuws.  Unwaste gebruikt de hernieuwbare grondstoffen: koffiedik en sinaasappelschillen. Door deze twee grondstoffen te gebruiken voorkomen we dat waardevolle ingrediënten onnodig worden weggegooid.

Alle producten van Unwaste zijn gemaakt met circulaire grondstoffen. Dit betekent dat Unwaste shampoo bars, soap bars, scrub bars, hand & body washes zijn gemaakt zijn met circulaire grondstoffen.

Waarom zijn circulaire grondstoffen belangrijk?

Het gebruik van circulaire grondstoffen is belangrijk omdat het winnen van grondstoffen een CO2 intensief proces is. Circulaire grondstoffen hebben in veel gevallen een lagere footprint dan nieuwe grondstoffen. Door circulaire grondstoffen in plaats van nieuwe grondstoffen te gebruiken, bespaar je dus al gauw flink wat CO2 uitstoot. Het gebruik van circulaire grondstoffen is ook belangrijk omdat de vraag naar grondstoffen toeneemt, maar de voorraad neemt af. Unwaste vindt dat veel grondstoffen een waardevolle functie hebben welke we niet onbenut willen laten. Bij iedere aankoop van een Unwaste product draag je bij aan het tegengaan van verspilling, plant-aardig douchen noemen we dat 🙂

Hoe gebruikt unwaste circulaire grondstoffen?

Om te zorgen dat we circulaire grondstoffen gebruiken, zorgen we ervoor dat ieder Unwaste product gemaakt is met circulaire grondstoffen. Op dit moment zijn dat de grondstoffen koffiedik en sinaasappelschil. Deze worden in samenwerking met partners ingezameld. We hopen hier in de toekomst nog meer grondstoffen aan toe te voegen. Daarnaast hanteren we het gebruik van circulaire grondstoffen niet voor niets als een claim. Want wat zou een claim zijn, als je hem niet waar kunt maken ;).

Op iedere verpakking staat vermeld of het product gemaakt is met koffiedik, of met sinaasappelschil. Sommige producten zijn gemaakt met de ruwe grondstof erin verwerkt, anderen zijn gemaakt door er olie uit te onttrekken. Zo geven we ook sinaasappelschillen een nieuw leven door er sinaasappelolie uit te ‘persen’. En koffie-olie verkregen uit koffiedik. Unwaste biedt shampoo bars, en soap bars met enkel sinaasappelolie of koffie-olie.

Welke producten van Unwaste bevatten circulaire grondstoffen?

Alle producten van Unwaste zijn gemaakt met circulaire grondstoffen. Zo biedt Unwaste shampoo bars, en soap bars gemaakt met sinaasappelolie of koffie-olie. Daarnaast biedt unwaste scrub bars en hand & body washes gemaakt met sinaasappelschil en koffiedik. De Unwaste scrub bars zijn gemaakt met circulaire grondstoffen. Zo is de scrub bar sinaasappelschil gemaakt met sinaasappelschil en de scrub bar koffiedik gemaakt met koffiedik. Ook de Unwaste hand & body washes zijn gemaakt met circulaire grondstoffen. Zo is de hand & body wash sinaasappelschil gemaakt met sinaasappelschil, en de hand & body wash koffiedik gemaakt met koffiedik. De Unwaste soap bar sinaasappelolie is gemaakt met sinaasappelolie welke verkregen is uit sinaasappelschillen die we een nieuw leven geven. De Unwaste shampoo bar koffie-olie is gemaakt met koffie-olie verkregen uit koffiedik die we een nieuw leven geven. De Unwaste shampoo bar sinaasappelolie is gemaakt met sinaasappelolie verkregen uit sinaasappelschillen die we een nieuw leven geven.

Wat zijn de voordelen van Unwaste?

Unwaste vindt transparantie ontzettend belangrijk. Om de kwaliteit te bieden die we willen bieden, waarborgen we deze graag aan de hand van een paar beloftes. Deze zullen altijd voor al onze producten gelden. Gewoon, omdat het kan. En jullie op die manier ook weten waar jullie aan toe zijn. We bieden circulaire verzorging met waardevolle natuurlijke ingrediënten, zonder troep. Dus we verkopen ook geen troep! De producten van Unwaste zijn gemaakt in Nederland om onze footprint zo laag mogelijk te houden. Onze producten zijn gemaakt met ingrediënten van natuurlijke oorsprong en zijn vegan. Hiermee houden we respect voor mens en natuur, en bieden we de voordelen van natuurlijke producten voor je huid. Wij zijn Unwaste; soaps that care. About you, and the planet.