werkdagen voor 14:00 besteld, dezelfde dag verzonden

Unwaste zet officieel een streep door afval, en dit is wat je gaat merken.

unwaste. maart 22, 2023
2 minuten
streep-door-afval

Unwaste is ontstaan vanuit de missie om een streep door afval te zetten. Sinaasappelschillen en koffiedik zijn namelijk veel te mooi om weg te gooien. Daarom geven we ze een nieuw leven in verzorgingsproducten zodat jij iedere dag de schoonheid kunt ervaren. Met pure ingrediënten, zonder troep. Goed voor jou, en voor de planeet!

Unwaste leert

Als mens, maar ook zeker als bedrijf, ontwikkel je door de tijd. Je staat ergens voor en maakt bepaalde keuzes vanuit deze overtuiging. Bij ons is die overtuiging altijd al geweest om een streep door afval te zetten. Vandaar dat we het vaak hadden over onze ‘pretty dirty soaps’. En stelden we je de vraag: ‘ben jij bold genoeg om jezelf met afval te wassen?’. We zeiden dat we niet vies van afval zijn, en dat de bars gemaakt zijn van afval.

Wat gaat er veranderen?

Unwaste vindt dat je altijd kritisch moet blijven naar je missie, je overtuigingen, en hoe je deze uitdraagt. Een streep door afval zetten, omdat veel grondstoffen gewoonweg geen afval zijn, en het dat ook zeker niet hoeft worden. We leren nu, dat een streep door afval zetten, ook betekent een streep door afval in onze communicatie. Omdat we gewoonweg geen producten verkopen met afval, maar met sinaasappelschillen en koffiedik! We voorkomen juist dat deze waardevolle grondstoffen afval worden, dus waarom zouden we het zelf afval noemen als het dat niet is? Er stond misschien altijd een streep door het woord afval, maar het blijft een benaming die niet klopt. Daarnaast klinkt het nou niet bepaald aantrekkelijk, verzorgingsproducten gemaakt met afval :p. Een mooi leermoment om hier verandering in aan te brengen!

Unwaste biedt soaps that care

Unwaste biedt geen pretty dirty soaps gemaakt van afval, maar soaps that care – about you and the planet gemaakt met sinaasappelschillen en koffiedik die we een nieuw leven geven. Daarom besluiten we per direct het woord afval uit onze uitingen te bannen, en jullie met nog meer trots vertellen waar onze producten wél van worden gemaakt.

Circulaire verzorging met sinaasappelschillen en koffiedik die een nieuw leven krijgen. Al onze producten zijn vegan en gemaakt met ingrediënten van natuurlijke oorsprong in Nederland! We streven ernaar nog meer waardevolle grondstoffen een nieuw leven te geven om te voorkomen dat deze onnodig worden weggegooid.

Unwaste je mee?

Check onze webshop voor ons plant-aardige aanbod aan verzorging ;). Kijk jij naar onze shampoo bars, soap bars, scrub bars of ben je meer van vloeibare zepen