Kartonnen verpakkingen -
Kartonnen verpakkingen onder de loep genomen

Bij Unwaste verpakken wij onze producten in papier of karton. Waarom doen wij dit? Het is tegenwoordig voor veel bedrijven normaal geworden om geen plastic meer te gebruiken. En gelukkig maar; het is een toenemend probleem aangezien steeds meer plastic in onze prachtige oceanen terecht komt. En dat willen we met alle liefde voorkomen, vandaar onze geliefde shampoo- en zeep barren. Karton en papier kan worden gerecycled en dus hergebruikt, wat voordeliger is, en het is ook niet schadelijk voor onze oceaan. Ook hebben papier en karton een basis van houtvezels die composteerbaar en afbreekbaar zijn in de natuur én die continu aangevuld worden door de groei van nieuwe bomen. In deze blog lees je meer over welke keuzes we hebben gemaakt wat betreft het materiaal waar we onze zeep mee verpakken. 

Het duurzame Paperwise

Wij zijn enorm fan van het materiaal van Paperwise. Net als Unwaste zetten zij een streep door afval. Paperwise is milieuvriendelijk en sociaal verantwoord papier en karton gemaakt van landbouwafval. Het milieu-impact van Paperwise ligt 47% lager dan papier van bomen en 29% lager dan dat van gerecycled papier. Daarnaast is dit materiaal zowel composteerbaar als recyclebaar. Dubbele winst voor de natuur!

Gerecycled karton is goed karton

Gerecycled karton gebruiken wij voor de verzenddozen en het papieren tape. Hierbij letten we er wel op dat wij zo efficiënt mogelijk met het materiaal omgaan. Waarom we hebben gekozen voor gerecycled karton? Door gebruik te maken van gerecycled karton proberen we bewust bij te dragen aan de circulaire economie. In Nederland wordt 86% van het karton en papier gerecycled, dit is relatief hoog. Hierdoor krijgt afval weer een nieuw leven. Daarnaast heeft de consument steeds vaker de voorkeur voor karton omdat dit een duurzame uitstraling heeft.

Hoe vullen we jullie bestellingen op?

Voor het opvulmateriaal voor in de verzenddozen maken wij gebruik van gerecyclede papieren snippers. In de ideale situatie zouden we hier een reststroom gebruiken om CO² te besparen. De reststroom is dat gedeelte van de afvalstroom van particulieren, instellingen en bedrijven dat overblijft nadat alle bruikbare en recyclebare afvalstromen uit de hoofdstroom zijn genomen. Dit materiaal zijn we alleen nog niet tegengekomen, dus mocht jij een gouden tip hebben over materiaal dat goed zou kunnen dienen als opvulmateriaal? Stuur ons dan een mailtje naar: partner@unwaste.nl. Andere goede duurzame tips zijn trouwens ook altijd welkom!