Unwaste en fans maken shampoo bar uit afval: crowdfunding in 1 dag over 100 %! • unwaste.
Unwaste en fans maken shampoo bar uit afval: crowdfunding in 1 dag over 100 %!

Wauw! Dat is nog eens goed nieuws! Met onze Unwaste fans hebben we binnen één dag meer dan 100% van het beoogde crowdfunding budget opgehaald om een shampoo bar te maken uit afval! We zijn hierbij de eerste ter wereld die een shampoo bar met koffie-olie gaat maken, gewonnen uit koffiedik dat anders zou zijn weggegooid. 

Noor Buur, co-founder van Unwaste, is overdonderd door het succes: “Unwaste zet zich al langer in om een streep te zetten door afval. Reststromen als koffiedik en sinaasappelschil zijn te mooi om weg te gooien en wij maken daar dus verzorgingsproducten van. Maar dat onze fans zo massaal op dag één zouden kiezen voor ons project hadden we nooit durven dromen! Het is een feit: deze shampoo bar gemaakt met afval gaat er komen!”.

Bart Aupers, co-founder van Unwaste, ziet dat er onder consumenten steeds meer bewustwording ontstaat over duurzame keuzes in persoonlijke verzorging. Bart: “Je ziet dat steeds meer mensen vraagtekens plaatsen bij plastic verpakkingen. Terecht. Je hebt die plastic fles niet nodig om je haar te kunnen wassen. Dat wij er nog een schepje bovenop doen door ook de shampoo bar uit afval te kunnen produceren met natuurlijke ingrediënten inspireert hopelijk velen om kritischer na te denken over onze weggooi- en consumptiemaatschappij. En wat is nou een mooier moment om daarover na te denken als je heerlijk je haren wast tijdens het douchen? De beste ideeën komen niet voor niks tijdens het douchen.

Noor: “Het mooie is dat de crowdfunding nog een paar weken loopt, dus ons volgende doel is om naar 200% budget te groeien. Dat betekent dat we meer duurzame shampoo bars kunnen produceren en zorgen dat deze op meer plekken te verkrijgen zijn. We dagen dus iedereen uit om mee te doen en daarmee de eerste te zijn die deze shampoo bar mogen ontvangen. Mooi toch, deze beweging die we op gang brengen? En met de grotere opbrengsten uit deze crowdfunding hebben we ruimte om een volgend zaadje te planten voor nieuwe verzorgingsproducten uit afval. Want we houden het natuurlijk niet alleen bij zeep en shampoo..!”