We hebben leuk nieuws voor jullie (en voor ons!) • unwaste.
koffie zeep
We hebben leuk nieuws voor jullie (en voor ons!)
Goed nieuws! 2021 zit er alweer op en wij kunnen wel zeggen: dit was er eentje was die we niet snel gaan vergeten! Wat hebben we het afgelopen jaar veel gedaan, veel geleerd en gegroeid. We hebben al een hoop mijlpalen bereikt. De nieuw gelanceerde webshop is daar één van, maar ook de lancering van de retail producten (en hierbij de samenwerking met PaperWise) en uiteraard de succesvolle crowdfunding die is afgerond!

Hoe gaat het met de crowdfunding en wat is het verdere ontwikkelingsproces?

De crowdfunding is succesvol afgerond, dat betekent dat we een deel leningen binnen gekregen hebben en een deel voorverkoop. We hebben dus al een aantal shampoo bars verkocht aan de fans van het eerste uur. Met de totale opbrengst van de crowdfunding kunnen we de eerste productierun doen. Elementen die nodig zijn voor een eerste productierun zijn onder andere: het inkopen van grondstoffen, het reserveren van productietijd, het maken van de mallen en het ontwerp van de verpakking. De eerste productierun is al begonnen en op dit moment wordt de mal voor de shampoo bar geproduceerd. De shampoo bar krijgt een eigen mal, waardoor het shampoo bars gaan worden van ongeveer 65 gram.

Wanneer zal het gehele proces afgerond zijn?

Wanneer kunnen we de shampoo bars zelf gaan uitproberen? Dat zullen we je eens even haarfijn uitleggen. De mal is in de eerste week van februari klaar. In week 6 wordt er daadwerkelijk geproduceerd en in week 7 en 8 (zo rond eind februari) worden de producten ingepakt en klaargemaakt om op te sturen naar de crowdfunders. Yes! In de tussentijd zijn we ook de verpakkingen klaar aan het maken. De designer is bezig met het ontwerp hiervan en dit gaat er heel mooi uitzien.
Het bijzondere aan deze shampoo bar is dat het de eerste shampoo bar is waarin koffie-olie is verwerkt, gewonnen uit koffiedik. Unwaste zoekt bij iedere stap in het ontwikkelproces altijd naar de meest duurzame oplossing, owel het primaire product als de verpakking.
Bart, de co-founder van Unwaste, zegt hierover: “Het is heel tof om te zien dat hetgeen dat we in gedachten hadden ook daadwerkelijk lukt, en nu heel gaaf om de productie van de shampoo bar met koffie-olie ook daadwerkelijk te gaan doen. Wij zijn heel enthousiast!”
De consumenten kunnen de shampoo bar in de webshop verwachten in week 9. Vanaf deze week zal hij ook in de winkels komen te liggen.