10 x unieke duurzame cadeaus voor je op een rijtje • unwaste.
10 x unieke duurzame cadeaus voor je op een rijtje

Aangezien Sinterklaas en Kerst er alweer bijna aankomen gaan we het vandaag hebben over inspirerende duurzame cadeaus. Er zijn weer heel veel nieuwe duurzame producten op de markt bijgekomen (inclusief onze zeepjes, natuurlijk ;-)), en deze delen we maar al te graag met je! We zullen 10 bijzondere duurzame cadeaus voor je op een rijtje zetten en hopelijk kunnen we je zo een beetje inspireren om de feestdagen een beetje duurzamer te maken.

 

1. Duurzame giftset van Unwaste

Hoe kan het ook anders: de giftset van Unwaste op nummer één! Wij vinden dit natuurlijk een heel goed kadootje voor de kerst. In het pakketje zitten: een orange-zeepje, een koffie-zeepje en een shampoo-bar. Lekker om uit te proberen en goed voor je lichaam!

2. Kopje Wilder Land thee

Het slogan van Wilder Land thee is: “We maken een Wilder Land met (on)kruidenthee die Nederlandse biodiversiteit herstelt”. Om de Nederlandse biodiversiteit te verbeteren zullen we ons opnieuw met natuur moeten verbinden. Onszelf en ons landschap verwilderen. Daarom werkt Wilder Land samen met boeren door (on)kruiden in te zaaien waar zij ongelooflijk lekkere thee van maken. Hoe meer (on)kruiden we inzaaien bij boeren, hoe meer bijen, vogels en vlinders terugkeren in Nederland. Geniet van de unieke blends van Wilder Land en herstel de natuur.

Een mooi duurzaam cadeau, verkrijgbaar bij Munt & Zo of op https://wilder-land.com/

Ook leuk: het Dille & Kamille thee-pakhuis, met 24 zakjes thee in 10 verschillende smaken. Je kunt het huis gebruiken als een adventskalender en iedere dag een ander kopje thee drinken, maar ook als een theeproeverij. Als het huis leeg is, kun je er ook nog iets leuks van maken met kleur of kerstlampjes. Zo leuk!

3. (Kerst)Boom-vriendelijk en duurzaam: de toiletrollen van The Good Roll 

The Good Roll produceren toiletrollen gemaakt van natuurlijke materialen. “Make the world less shitty”, is hun motto. The Good Roll maakt 100% gerecycled toilet papier. Hun missie is om veilige en schonere toiletten te creëren voor iedereen.

The Good Roll is ontstaan vanuit een gezamenlijke frustratie. Er zijn volgens hen wereldwijd 2,3 miljard mensen die geen toegang hebben tot veilige en schone toiletten, één derde (!) van de wereldbevolking. Daarnaast worden er dagelijks 270.000 bomen gekapt voor de productie van toiletpapier. Veel te veel natuurlijk! The Good Roll is een initiatief waarmee ze beide problemen graag willen aanpakken. Een uniek Nederlands win-win concept: een 100% boomvriendelijke toiletrol, gemaakt van gerecycled papier, waarmee ze zoveel mogelijk mensen toegang willen geven tot veilige en schone toiletten!

4. Natuurvriendelijke kaarsen van een kokosnoot

De kaarsen van het merk We Love the Planet zijn gemaakt van oude kokosnoot, die is omgetoverd tot een mooie nieuwe, en als buitenkant dient voor de heerlijke kaarsen die We Love the Planet ervan maakt. Zeker één van mijn favoriete kaarsen, aangezien ze er prachtig uitzien, en daarnaast heerlijk natuurlijk ruiken. 

Ook een lekkere is de Geurkaars bergamot van Dille & Kamille. 

Dille & Kamille heeft verschillende heerlijke geurkaarsen, waaronder: grapefruit, oranjebloesem, bergamot, rozemarijn, sandelhout, katoen, groene thee, vijg & roos, komkommer & meloen, cederhout & mos en winterforest. Als je het mij vraagt is deze populaire interieurwinkel zo populair voor een goede reden, namelijk; vooruitstrevend, creatief en veelzijdig.

5. Duurzame rvs flessen van Klean Kanteen

Waar wij ook naartoe gaan, deze duurzame flessen van Klean Kanteen gaan altijd met ons mee. Heel fijn om water te drinken uit deze rvs flessen, en zo besparen we ook nog eens honderden plastic flesjes per jaar! Extra fijn: Klean Kanteen zijn er ook in het groot (1200 ml en 1900 ml), dus je kunt éxtra veel water met je meenemen. Een heel fijn duurzaam cadeau, dus!

6. Ben & Anna deodorant

Misschien niet het beste duurzame cadeau aangezien de ander je erop kan verdenken dat je stinkt, maar Ben & Anna is absoluut mijn favoriete duurzame deodorant, en ik kan hem ten zeerste aan iedereen aanbevelen. Vooral de geuren van Indian Mandarin en Nordic Timber, aangezien de geuren heerlijk en sterk zijn ruiken je oksels de hele dag door lekker. Ik heb meerdere natuurlijke deodoranten uitgetest, en ik vond deze de beste! 

 

7. Bio Scents: organische essentiële oliën. 

Bio Scents gelooft dat goede persoonlijke verzorging en duurzaamheid twee kanten van één medaille moeten zijn, en dat uw huis en lichaam alleen het beste verdienen. Daarom zijn alle essentiële oliën 100% biologisch, natuurlijk (geen van de producten bevatten kunstmatige geur-, kleurstoffen, alcohol of zelfs water) en hebben alle producten een plasticvrije of plastic gereduceerde verpakking.

8. Planetcare Solutions: wasmachine filter

Een bijzonder duurzaam cadeau: wanneer we een waslading aan kleding wassen, worden er ongeveer 7 miljoen microplastic plastic deeltjes in het waswater gewassen. Yikes! Deze wasmachine filter van Planetcare Solutions zorgt ervoor dat er ongeveer 90% van deze plastic deeltjes wordt opgevangen, die anders in het water terecht zouden zijn gekomen. Na het vullen van de doos met plastic deeltjes kun je hem terugsturen. Planetcare Solutions zorgt er dan voor dat deze zorgvuldig wordt verwijderd en hergebruikt. Super handig!

9. Boek: ‘Doe het lekker duurzaam!’, van Imakin.

‘Doe het lekker duurzaam!’ is een DIY-boek met heel veel leuke duurzame ideeën. In het boek neemt Jinske je mee in hoe je je huis op een duurzame(re) manier kunt stylen. Want waarom zou je alles nieuw kopen als je het ook zelf kunt maken of tweedehands kunt vinden?

Ze deelt haar beste tips voor kringloopshoppen met je en laat je zien hoe je die kringloopvondsten op een originele manier kunt aanpassen, zodat ze helemaal bij jouw interieur passen!

Ook vind je in haar nieuwe boek genoeg DIY inspiratie. Er staan maar liefst 30 DIY-projecten in! Een super leuk duurzaam cadeau, dus!

10. Happinez moon journal; vol inspirerende teksten en affirmaties

Happinez heeft een moon journal ontworpen om je maan cyclus bij te houden. Laat je inspireren door de magie van de maan met de nieuwe grote Moon journal. Dit exclusieve Happinez dagboek nodigt je uit stil te staan bij de fases van de maan en het ritme van de maan als leidraad voor je eigen leven te gebruiken. Noteer per maanfase jouw gedachten en dromen. Misschien heb je de maantraining al eens gevolgd, dan kun je dit boekje gebruiken voor je bevindingen. Ook verkrijgbaar in een kleiner formaat.

De Happinez webshop heeft allerlei duurzame, spirituele en unieke producten om dichter bij jezelf te komen. Neem eens een kijkje!

Ga jij dit jaar ook voor een duurzaam cadeau? Kies dan ook voor een duurzame verpakking, net zo belangrijk. Een gelezen tijdschrift of krant, of een stuk oud papier; meestal is er genoeg papier om weer opnieuw te gebruiken! 

Tip: Wees extra creatief met je duurzame cadeau en maak de verpakking een waar kunstwerkje, zoals hier bij onze partner Munt & Zo, met bladeren en takjes als versiering!

Wil jij na het lezen van deze tips gelijk een duurzame stap zetten in persoonlijke verzorging? Check dan eens onze hand & body bars, vloeibare zepen en hygiënische handspray. Creëer een duurzaam leven!

Ook zijn we onlangs (16 november 2021) een crowdfunding gestart, waarmee we geld inzamelen om een nieuwe shampoo bar koffie-olie te realiseren. Natuurlijke ingrediënten, vegan, microplastics-vrij en geproduceerd in NL. Help je mee? Kijk op deze website voor meer informatie over hoe je ons kunt steunen!

Mijn naam is Celina en één van mijn passies is duurzaamheid. Voor Unwaste hou ik mij bezig met de content creatie van de social media-pagina’s. Ook deel ik op regelmatige basis mijn ideeën over duurzaamheid in verschillende blogs op de website. Ik hoop jullie hiermee te inspireren en hopelijk bewuster te maken over een duurzame(re) levensstijl!